Stichting De Waaie investeert in een Duurzame Toekomst met Zonne- en Warmte-energie.

Stichting De Waaie, eigenaar van Sportpark de Waaie in St.-Annaparochie, heeft recentelijk een grote stap gezet naar een groenere toekomst door de installatie van 116 zonnepanelen en 8 rekken met heatpipes.

Deze ambitieuze investering is bedoeld om het sportpark van de stichting volledig te voorzien van duurzame energiebronnen. Met een doordachte visie op duurzaamheid heeft Stichting De Waaie ervoor gekozen om de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen te gebruiken voor zowel de kantine als de veldverlichting op het sportpark. Door deze slimme inzet van zonne-energie kan de stichting haar ecologische voetafdruk verkleinen en de operationele kosten voor haar gebruikers verlagen. Het potentieel van de zonnepanelen is indrukwekkend: de opbrengst is voldoende om het gehele sportpark van stroom te voorzien. Dit betekent niet alleen een substantiële besparing op energiekosten, maar ook een aanzienlijke vermindering van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare energiebronnen.

Naast de zonnepanelen heeft Stichting De Waaie ook geïnvesteerd in heatpipes, een innovatieve technologie die gebruikmaakt van zonnewarmte om water te verwarmen. Deze warmte wordt vervolgens ingezet voor de verwarming van het pand en voor het douchen. Door deze duurzame warmtebron te integreren, verwacht de stichting meer dan 50% van haar gasverbruik te kunnen besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de gebruikers. Deze investering is een belangrijke mijlpaal voor Stichting

De Waaie en illustreert haar toewijding aan een sportieve en duurzame toekomst. Door te investeren in zonne-energie en innovatieve warmtetechnologieën, laat de stichting zien dat het mogelijk is om op een verantwoorde manier te opereren zonder concessies te doen aan comfort of kwaliteit.

Stichting De Waaie hoopt dat haar initiatief anderen zal inspireren om soortgelijke stappen te zetten naar een meer duurzame en leefbare wereld.

Deze investering is mede mogelijk gemaakt door: